Populaire huwelijkscadeaus

Geld als huwelijkscadeau?

Geld als huwelijkscadeau geven?

Wanneer er binnenkort iemand gaat trouwen stel je jezelf misschien wel de vraag: Moet ik geld als huwelijkscadeau geven? Een bruiloft is vaak een erg dure aangelegenheid, en daarom vind je op de huwelijksuitnodiging vaak het welbekende envelopje als cadeautip terug. Zeker wanneer iemand specifiek om geld als cadeau voor het huwelijk vraagt, is het ‘envelopje met inhoud‘ prima, maar wel een tikje afgezaagd en niet origineel. In deze post laten we jou daarom heel veel handige tips & trucs zien, om het geven van geld als huwelijkscadeau iets minder ordinair te maken. Geld geven ‘nieuwe stijl’ zullen we maar zeggen. 

Er zijn heel veel manieren waarmee je op originele wijze geld als huwelijkscadeau kunt geven. Bijvoorbeeld in combinatie met een klein of symbolisch cadeautje, op een ludieke wijze (bijvoorbeeld ergens in verstopt), door het geld op een bepaalde manier te vouwen, of door er een spelletje van te maken. Laat jouw creativiteit de vrije loop. Met de tips die we hieronder geven, geef jij op geslaagde wijze geld als cadeau voor de bruiloft! 

Is de lijst volgens jou nog niet compleet en ontbreken er nog leuke manieren om geld op originele wijze te geven? Laat dan onderaan deze pagina even van je horen in een reactie, en vertel ons jou methode of ideeën. 


 

Geld in combinatie met een cadeau:

Vind jij alleen het envelopje ook maar saai? Hoewel de cadeautip misschien wel alleen geld was, kom je toch liever niet met alleen de envelop aanzetten. Hieronder vind je enkele leuke, goedkope cadeaus om in combinatie met geld te geven aan het bruidspaar.

persoonlijke spaarpotGeld in een persoonlijke spaarpot
Wil je toch niet met lege handen en alleen het envelopje met inhoud aan komen zetten? Doe het geld als huwelijkscadeau dan in een gepersonaliseerde spaarpot. Kies een leuke foto van het aanstaande huwelijkspaar, en laat deze bedrukken op de persoonlijke spaarpot. Zo geef je het geld op een originele manier met een klein cadeautje erbij. Bestel de spaarpot hier.

 

 

 

 

 

gegraveerde wijnglazenGeld met 2 gegraveerde wijnglazen
Als geld het hoofdcadeau moet zijn, moet het kleine presentje natuurlijk niet al te duur uit vallen. Met de gegraveerde wijnglazen kun je de namen en de trouwdatum laten graveren in 2 schitterende wijnglazen. Vouw het geld vervolgens in de wijnglazen, en overhandig dit aan het bruidspaar als huwelijkscadeau. Bestel hier de gegraveerde wijnglazen.

 

 

 

 

 

 

persoonlijke wijnfles pakketGeld met een persoonlijke wijnfles
Een ander leuk (klein) cadeau om te geven in combinatie met geld, is de persoonlijke wijnfles. Laat jouw mooiste en leukste foto van het huwelijkspaar bedrukken op het etiket van een heerlijke fles rode of witte wijn, champagne of rosé. Het geld kun je om de fles geven of eventueel in het houten wijnkistje verstoppen. Geld geven wordt met dit cadeau nét even origineler. Bestel hier de persoonlijke wijnfles. 

 

 

 

 

 

hoefijzer cadeauGeld met een gegraveerd hoefijzer
Het gegraveerde hoefijzer is het populairste huwelijkscadeau van dit moment. Door slechts €18,00, heb je al een persoonlijk hoefijzer met de namen van het bruidspaar met trouwdatum gegraveerd. Een hoefijzer is hét wereldwijde symbool van geluk, dus met dit cadeau in combinatie met geld, geef jij het huwelijk een goede start. Bestel hier het gegraveerde hoefijzer.

 

 

 

straatnaambord cadeauGeld met het straatnaambord

Het straatnaambord is één van de meest populaire en ludieke cadeaus van het moment. Vanwege de bruiloft heeft het bruidspaar wel een eigen straat verdiend, vind je ook niet? Laat de namen van het bruidspaar bedrukken op een origineel straatnaambord. Op de tweede, onderste regel kun je vervolgens nog een ludieke tekst kwijt, of bijvoorbeeld de datum van de bruiloft. Het geld plak je aan de achterkant van het straatnaambord. Zo geef je niet alleen geld, maar ook een hele straat cadeau! Meer informatie over het straatnaambord.

 

 

 

Geld geven op een ludieke manier

Wil je geld geven op een ludieke manier? Laat dan vooral jouw eigen creativiteit de vrije loop gaan. Knutsel naar hartenlust, en bedenk hoe jij het geld op een ludieke manier aan het bruidspaar kunt overhandigen. De tips hieronder helpen je alvast op de goede weg.

envelop met geldEnveloppen als cadeau
De cadeautip bovenaan de huwelijksuitnodiging was toch een envelop? Dan kunnen ze het krijgen ook. Vul 100 enveloppen allemaal met een klein bedrag. Voor het leuke effect laat je er natuurlijk ook een paar leeg, ze mogen er immers best iets voor doen.

 

 

 

BIOTEX GROEN-500x500-500x500Geld in waspoeder
Koop een doos waspoeder, bijvoorbeeld biotex, en meng het muntgeld met de inhoud van de doos. Vervolgens is het zoeken geblazen naar alle muntjes. Wil je het iets gemakkelijker maken, kun je natuurlijk ook wat briefgeld toevoegen. Is het geld meteen lekker schoon!

 

 

 

 

 

 

olijfboom-86647De huwelijksboom met geld
Koop een mooi klein olijfboompje en hang het geld aan de takken van het boompje. Het olijfboompje staat daarna symbool voor jullie bruiloft, en zal het huwelijkspaar vergezellen tijdens het avontuur wat hen te wachten staat. De olijfboom staat immers bekend als de levensboom en staat symbool voor liefde, trouw en vrede. Eigenschappen die een goed huwelijk wel kan gebruiken. Wist je dat een olijfboom meer dan 2000 jaar oud kan worden?

 

 

 

weckpot met geldWeckpot gevuld met geld
Een weckpot gevuld met geld is niet alleen leuk om cadeau te geven, maar ook daarna nog reuze handig in het dagelijkse leven om dingen in te bewaren. Je kunt de weckpot ook vullen met zand en hier het muntgeld in verstoppen. Plak op de buitenkant van de weckpot een zelf geprint portret van het huwelijkspaar om dit huwelijkscadeau een persoonlijk tintje mee te geven.

 

 

 

 

 

schaakbordSchaakbord met 2 euro munten
Geef een schaakbord cadeau met 2 euro munten er op geplakt. Voeg de originele schaakstukken erbij, en je hebt niet alleen een leuk maar  nog een praktisch cadeau ook.

 

 

 

 

spaarpot huwelijkGeld in een niet te openen spaarpot
Geef het geld voor het huwelijk in een niet te openen spaarpot. Pals als de spaarpot helemaal vol is, maak je deze kapot zodat de inhoud vrij komt. Leuke bijkomstigheid is dat het huwelijkspaar dus niet kan zien hoe zuinig of juist gul je bent geweest.

 

 

 

 

 

betonGeld in (snel)beton storten
Wil je het aanstaande bruidspaar écht te pakken nemen? Stort het muntgeld dan in een emmer met beton erin. Zo zijn ze wel even zoet om al het geld eruit te bikken. Let wel op, want beton wordt keihard. Het geld van het beton scheiden zal dus geen sinecure zijn.

 

 

 

 

 

muntgeld-566x490

Echt geld mengen met nep geld
Meng het echte geld met nep geld. Doe dit in een emmer of bijvoorbeeld een weckpot. Succes met het scheiden van het echte geld en het nep geld.

 

 

 

 

 

 

wittebroodswekenBak een wit brood met geld er in

In het kader van de wittebroodsweken, is het ook een leuk idee om zelf een wit brood te bakken voor het huwelijkspaar met het muntgeld er in verstopt. Wel handig om het huwelijkspaar even te waarschuwen, om afgebroken tanden te voorkomen!

Gevouwen briefgeld als huwelijkscadeau

Als je liever briefgeld geeft in plaats van muntgeld of geld met een cadeau, dan kun je briefgeld op verschillende leuke manier vouwen en omvormen tot bepaalde symbolische vormen, zoals bijvoorbeeld een roos of een hartje. Hieronder zie je enkele voorbeelden en youtube filmpjes waarop je kunt zien hoe je dit het beste kunt doen.

geld als hartje vouwenGeld gevouwen als een hartje
Geef je briefgeld als huwelijkscadeau? Vouw het dan als een hartje. Eventueel kun je de hartjes ergens aan bevestigen, zoals een olijfboom of bos bloemen. Hoe je eenvoudig een biljet tot hartje vouwt, kun je hier zien.

 

 

 

 

 

Geld vouwen als bloem

Je kunt ook heel eenvoudig geld vouwen tot de vorm van een bloem. Wees eerlijk, dat geeft toch veel leuker dan gewoon geld in een envelop? Hoe je het geld kunt vouwen tot een bloem zie je in de video hieronder.

 

Deel jouw tips en ideeën 

Ben jij al getrouwd en heb ook jij geld als huwelijkscadeau gevraagd? OF misschien heb jij een andere leuke tip om geld te geven voor een bruiloft? Vergeet dan niet om hieronder een reactie achter te laten. Deel jouw inspiratie en tips, zodat ook anderen hier gebruik van kunnen maken. Ik hoop dat je wat aan onze tips hebt gehad, en wens jou veel plezier op het huwelijksfeest!

Zoek jij een leuk en origineel cadeau voor een huwelijk? Kijk hier (Tip!) >>